Australische tieners vinden tientallen krokodillenkoppen in achterlaten diepvries

In een verre uithoek van Australië hebben tieners zondag een macabere ontdekking gedaan. Ze troffen in het plaatsje Humpty Doo, op zo'n 40 kilometer van Darwin, tientallen krokodillenkoppen aan in staat van ontbinding in een oude, achtergelaten diepvries. Dat heeft de politie laten weten.
© Mike Korostelev/Solent News & Photo Agency

In de diepvries lagen volgens de politie minstens 50 koppen van zeekrokodillen opgeslagen, mogelijk zelfs 70. De diepvries zag er erg smerig uit, stonk, en was omgeven door wormen, klonk het bij de autoriteiten. Voorlopig werd niemand opgepakt.

Op het doden van een beschermd dier - zeekrokodillen zijn sinds 1971 beschermd - staat in Australië een boete die kan oplopen tot 76.500 Australische dollar, of 50.800 euro, en vijf jaar cel. De huid van de dieren is zeer kostbaar en de verkoop ervan is erg in trek.

Sinds 1971 gaat het aantal zeekrokodillen, die meer dan zeven meter lang kunnen worden en meer dan een ton wegen, in stijgende lijn. Jaarlijks worden er zo'n 500 dieren op een legale manier gedood om de soort te beschermen en in stand te houden. Tegelijkertijd worden elk jaar gemiddeld twee mensen gedood door de krokodillen.