Blue-bike breidt uit met 20 procent meer fietsen

Het Belgische deelfietssysteem Blue-bike aan de Belgische stations is afgelopen maand op verschillende locaties uitgebreid, onder meer in Antwerpen, Gent en Hasselt. In totaal zijn er nu 20 procent meer Blue-bike fietsen 24 uur op 24 uur beschikbaar.

Blue-bike heeft dit jaar al 70.000 ritten op de teller. In heel 2014 waren dat er 90.000. Op verschillende locaties werd het nodig om de sleutelautomaten uit te breiden zodat er meer deelfietsen beschikbaar zijn. Het gaat in totaal om 20 procent extra fietsen die vanaf nu beschikbaar zijn aan Antwerpen-Centraal, Antwerpen Berchem, Gent-Dampoort, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Mol en Roeselare.

Met Blue-bike kan je aan 44 Belgische treinstations een deelfiets meenemen om op bestemming te geraken. “Er zijn al meer dan 12.000 leden die het systeem gebruiken en dit aantal blijft elke maand groeien, logisch dus dat er fietsen bijkomen”, zegt product manager Deborah Anné.