Elke dag 1.700 Belgen geflitst op Franse wegen

Alleen al in juli zijn bijna 53.000 Belgen geflitst in Frankrijk. Dat is minder dan vorig jaar, maar nog altijd erg veel, zeker omdat de strengere controles in Frankrijk aangekondigd waren. Maar we zijn blijkbaar hardleers, zegt Danny Smagghe van Touring.

Goed, er zijn minder Belgen geflitst dan in juli van vorig jaar. Toen liepen zo'n 60.000 Belgen tegen de lamp, nu zijn het er "maar" 53.000. Maar rekening houdend met de erg actieve campagnes van reisbijstandorganisaties zijn dat er nog altijd heel erg veel. 

Uit de cijfers van Touring, gepubliceerd in de krant Het Nieuwsblad, blijkt dat elke dag zo'n 1.700 landgenoten tegen de lamp lopen. En dat is meer dan het aantal Fransen dat op een heel jaar tijd in België wordt geflitst. 

Voor de zomervakantie hadden reisbijstandsorganisaties toeristen nog gewaarschuwd voor de strenge controles op de Franse wegen, maar we zijn blijkbaar hardleers, zegt Danny Smagghe van Touring.

Hij noemt het cijfer "opvallend". "De Fransen hebben geïnvesteerd in meer materiaal, en meer middelen", zegt hij in een gesprek met VRT Nieuws. "Maar ondanks alle waarschuwingen zijn de Belgen hardleers en respecteren ze de snelheidslimieten onvoldoende. Mensen rijden meer nonchalant in het buitenland en letten minder op de geldende snelheidslimieten."