Koelkasten uit Leuvense project tegen voedselverspilling gestolen

Twee koelkasten, die in de Leuvense bibliotheek Tweebronnen opgesteld stonden in het kader van de actie "N-ICEBOX" tegen voedselverspilling, zijn al na een halve dag gestolen. Dat melden de initiatiefnemers. Zo'n "N-ICEBOX" bestaat uit een koelkast, een warmhoudkast en een schaal voor groenten en fruit.

Iedereen die wou, kon in de koelkasten zijn maaltijdoverschotten deponeren zodat andere mensen met kleine of grote honger eruit konden nemen wat ze nodig hebben. De initiatiefnemers wilden hiermee op een creatieve en vooral positieve manier voedselverspilling tegengaan.

Beide tweedehandskoelkasten, die men had aangekocht, bleken een halve dag na de lancering van het project al verdwenen. De initiatiefnemers begrijpen niet hoe men in deze bibliotheek op klaarlichte dag met deze toestellen aan de haal is kunnen gaan zonder dat iemand iets opgemerkt heeft.

De initiatiefnemers zijn op zoek naar nieuwe tweedehandskoelkasten, want het project wordt ondanks deze tegenslag voortgezet.