Man zet bejaarde moeder op koopjessite... met succes

Je bejaarde moeder op een koopjessite zetten, echt respectvol is het niet. Toch gebeurde het twee jaar geleden in Nederland. De zoon van een 84-jarige vrouw kon het niet meer aanzien hoe zijn moeder vereenzaamde en dus nam hij het heft in handen. Met succes.
Kristy-Anne Glubish / Design Pics Inc.
Archieffoto

De bejaarde vrouw was geen weduwe, maar haar man had Alzheimer en zij was nog heel actief. Haar zoon besloot eerst om een profiel aan te maken op een datingsite, maar dat leverde alleen ongepaste reacties op.

Dan maar plan B: Marktplaats.nl, een koopjessite en eigendom van eBay. Prijs: bieden. Biedingen kwamen er niet, maar fijne reacties wel en uiteindelijk viel de aandacht op Henk, een 76-jarige weduwnaar.

De zoon van de vrouw bracht de twee in contact en twee jaar later zijn ze nog altijd samen. "Elke keer als ik mijn moeder spreek, klinkt het alsof ze de gelukkigste tijd van haar leven beleeft", reageert de zoon bij de Nederlandse krant NRC. "Ze maken nu plannen om naar Australië en Nieuw-Zeeland te reizen."

lees ook