Opnieuw 600 vluchtpogingen aan de Kanaaltunnel in Calais

Afgelopen nacht heeft de Franse politie opnieuw 600 vluchtpogingen geteld bij de migranten die via de Kanaaltunnel in Calais het Verenigd Koninkrijk proberen te bereiken. Dat zijn er wel een pak minder dan de 1.700 van de nacht voordien.

Alle 600 vluchtpogingen van de goed 500 migranten (sommigen proberen meerdere keren op één nacht) botsten op de politie. Die kon 400 mensen buiten de site houden, 180 mensen die toch door de hekken waren geraakt, werden opnieuw buitengezet. Een twintigtal mensen werd opgepakt.

De nacht voordien waren er nog 1.700 pogingen. Dat het er afgelopen nacht minder waren, heeft volgens de politie te maken met de aanwezigheid van enkele militanten van "No Border", die provocatief kwamen pleiten voor meer vrije grenzen. "De migranten zelf zoeken eerder de discretie op", klinkt het.

Gisteravond moesten passagiers op de treinen van en naar Engeland door de Eurotunnel overigens geduldig een vertraging tot twee uur verdragen. De uitbater van de tunnel voerde namelijk een inspectieronde in een tunnelgang, omdat er een probleem was gedetecteerd. Wat het probleem precies was, werd er niet bij vermeld.