Robert Downey Jr. blijft best betaalde Hollywoodster

De Amerikaanse acteur Robert Downey Jr. heeft het voorbije jaar bijna 75 miljoen euro verdiend met zijn rollen in films als "Avengers: Age of Ultron". Geen enkele acteur deed beter volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes.
AP2007

Het Amerikaanse magazine Forbes heeft voor het eerst ook niet-Amerikaanse acteurs opgenomen in de lijst met best betaalde acteurs. De grootverdiener wereldwijd blijft Robert Downey Jr., goed voor een inkomen van 73,5 miljoen euro het voorbije jaar. Hij staat al voor het derde jaar op een rij op de eerste plaats in de lijst.

Op de tweede plaats in de lijst met grootverdieners staat de Chinese acteur Jackie Chan. Chan is een graag geziene gast in Hollywood, maar de Chinese acteur verdient het meeste geld in zijn geboorteland. Chan verdiende het voorbije jaar ongeveer 45 miljoen euro.

Vin Diesel vervolledigt de top drie van Forbes met een inkomen van ongeveer 43 miljoen euro. Diesel is vooral bekend van de "Fast and furious"-franchise.

In de top tien van best betaalde acteurs staan drie Bollywoodacteurs (Amitabh Bachchan, Salman Khan en Akshay Kumar).