007 probeert wapen op het vliegtuig te smokkelen

Voormalig James Bond Pierce Brosnan heeft afgelopen weekend geprobeerd om een wapen voorbij de luchthavenpolitie te smokkelen. De Ierse acteur had een jachtmes in zijn handbagage gestopt, maar dat werd door de veiligheidsdiensten op de luchthaven van Vermont onderschept.
AP2012

Volgens de krant Daily Mail zou Brosnan een steekwapen van ongeveer 25 centimeter verstopt hebben in zijn handbagage. In eerste instantie zou de Ierse acteur niet geneigd geweest zijn om zijn wapen af te staan bij de bagagecontrole.

Brosnan werd daarop door veiligheidsmensen weggeleid naar de verhoorkamer. Daar kreeg hij twee opties: het mes achterlaten, of het inchecken in zijn bagage in het ruim. De Ierse acteur koos voor de tweede optie en kon daarna zijn reis in het gezelschap van zijn zoon Dylan voortzetten. Brosnan kreeg geen straf of boete opgelegd.

Sinds 2001 zijn scherpe voorwerpen in de cabine van een vliegtuig verboden. Waarom Brosnan een mes mee aan boord wou nemen, is onduidelijk. Hij heeft zelf niet gereageerd op het voorval.