"Cilla Black overleden na beroerte door zware val"

Cilla Black is overleden als gevolg van een zware val. Dat melden haar kinderen na de lijkschouwing. De Britse zangeres en televisiepersoonlijkheid is afgelopen weekend onverwacht overleden in Spanje. Ze zal begraven worden in Groot-Brittannië.

Black (72) is volgens de lijkschouwer plots ten val gekomen in haar tuin. Daarbij heeft ze haar hoofd gestoten, waardoor ze bewusteloos is geraakt. Als gevolg daarvan kreeg ze een beroerte die Black niet heeft overleefd.

De drie zonen van Black melden in een persmededeling dat hun moeder nu zo snel mogelijk naar Groot-Brittannië zal worden overgebracht voor de begrafenis. Meer details over het laatste afscheid van Black zijn nog niet bekend.

"We zijn compleet van de kaart door het verlies van onze moeder, maar alle boodschappen van troost van haar vrienden, fans, publiek en de media hebben ons diep geraakt", schrijven Robert, Ben en Jack Willis.

"We willen iedereen bedanken voor jullie lieve woorden, en in het bijzonder de inwoners van Liverpool. Jullie reacties helpen ons echt doorheen deze moeilijke dagen. We zouden het appreciëren als jullie onze privacy blijven respecteren in deze periode van rouw", klinkt het.