"McDreamy laten sterven was pijnlijk maar onvermijdelijk"

Aan de vooravond van het nieuwe seizoen van "Grey's anatomy" heeft een van de scenaristen verteld waarom het populaire personage Derek "McDreamy" Sheperd moest verdwijnen. "Het was de enige manier om de liefde tussen hem en Meredith in zijn waarde te laten", aldus producente Shonda Rhimes.

De populaire ziekenhuisserie van het Amerikaanse netwerk ABC is al aan zijn 12e seizoen toe. Dat wordt het eerste zonder sterkhouder Patrick Dempsey als "McDreamy". In de laatste aflevering van het 11e seizoen overleed hij na een zwaar auto-ongeluk.

"Dat McDreamy zou sterven, was op zich geen moeilijke beslissing omdat we geen andere uitweg zagen", aldus producer Shonda Rimes. "Anders zou hij Meredith verlaten, maar dan zou hun liefde niet meer oprecht zijn. Ze zouden 11 jaar in een leugen geleefd hebben. En "McDreamy" zou zijn naam niet langer waard zijn. Derek moest dus sterven zodat de magie tussen hem en Meredith voor eeuwig kon blijven bestaan."

"Wedergeboorte"

De manier waarop McDreamy moest sterven, was wel voer voor discussie. "Maar die beslissingen liggen altijd moeilijk", aldus Rimes.

Actrice Ellen Pompeo (zie foto), die Meredith speelt, zal het in het 12e seizoen zonder man aan haar zijde moet stellen. "Hoe moeilijk deze keuzes ook zijn, Shonda heeft dit mooi geschreven. En de sappigste verhaallijnen zijn altijd de leukste om te spelen."

Volgens Pompeo en Rimes kan "Grey's anatomy" trouwens nog "vele jaren" voort zonder Dempsey. Het 12e seizoen zal na het dramatische einde van seizoen 11 hoe dan ook "een lichtere toon" aanslaan. "Verschillende personages, onder wie Meredith, zullen een soort wedergeboorte doormaken na Dereks dood."

© 2015 FameFlynet, Inc - Beverly Hills, CA, U.S.A.