Bacon: "Heren, het is tijd om jullie vlees te bevrijden"

Meer naakte mannen in Hollywoodfilms. Dat is wat de Amerikaanse acteur Kevin Bacon wil. In een hilarisch filmpje zet hij zijn eis kracht bij en roept hij alle mannen op hun vlees te "bevrijden" onder het motto #freethebacon.

Naakt en Hollywoodfilms: het blijft een ongemakkelijk duo. Tenminste: wat mannen betreft. Mogen (of moeten) vrouwen vaak naakt in beeld paraderen, dan blijven mannen veelal zedig bedekt. Kevin Bacon wil daarin verandering brengen, zo blijkt uit een filmpje dat hij op YouTube liet plaatsen.

In het filmpje houdt hij een hilarisch pleidooi om meer naakte mannen op te voeren in Hollywoodfilms. "Ook wij mannen willen naakt zijn", zegt hij. "Gentlemen: it's time to free the bacon (Heren: het is tijd om jullie vlees te bevrijden). Ik heb het over jullie piemel, jullie ballen en jullie kont."

"Neem nu "Game of thrones"", verduidelijkt hij zijn standpunt. "In elk aflevering steken wel drie seksscènes. Hoe moeilijk kan het zijn om een penis te tonen? Of "Fifty shades of Grey". Ik hoorde dat de penis van Jamie Dornan niet eens te zien is. Laat hem toch zijn broek afdoen! Of nog beter: laat mij Christian Grey spelen. We maken van de hele film één lange close-up van mijn penis."

Zelf heeft Bacon in het verleden al het goede voorbeeld gegeven. Zo waren zijn edele delen voor iedereen te zien in de film "Wild things". Onder de hashtag #freethebacon roept hij nu andere acteurs en mannen in het algemeen op hetzelfde te doen.

Ernstig bedoeld of niet, het filmpje werkt danig op de lachspieren. Hieronder kunt u het bekijken:

lees ook