Brand verwoest leegstaande parochiekerk in Ardooie

In Ardooie, in de provincie West-Vlaanderen, is brand ontstaan in de voormalige parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen. Het gebouw stond leeg en is volledig verwoest. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

De brand brak even voor 20 uur uit. Het vuur verspreidde zich razendsnel, mede doordat het dak uit geperst stro bestond. De rookkolom was tot kilometers ver te zien. De brandweer van Roeselare en Ardooie was meteen ter plaatse en kreeg versterking van de korpsen van Hooglede, Lichtervelde en Izegem. Tegen 21 uur hadden de brandweerlieden het vuur onder controle en konden ze beginnen na te blussen.

Het gaat om de voormalige parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen in het gehucht De Tassche in Ardooie. De kerk is in 2013 ontwijd en stond leeg. Het gemeentebestuur was van plan het gebouw dit najaar tot een ontmoetingscentrum om te bouwen.

Voor zover bekend raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.