Cheryl Boone Isaacs opnieuw verkozen tot voorzitter Oscar-academie

Voor de derde keer op rij is Cheryl Boone Isaacs verkozen tot voorzitter van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars. Boone Isaacs is pas de derde vrouw in die functie en de eerste Afro-Amerikaanse voorzitter.

Boone Isaacs is verkozen door de zogenoemde "board of governors" van de Oscar-academie. Dat gebeurde unaniem want er waren geen andere kandidaten.

Voor Boone Isaacs wordt het haar derde opeenvolgende termijn van één jaar als voorzitter. De voorbije twee jaar heeft ze geprobeerd om meer diversiteit in de Oscar-academie te loodsen. Dat dit werk nog lang niet is voltooid, bewijst de jongste Oscar-ceremonie. Die werd fel bekritiseerd omdat alle genomineerden binnen de categorieën beste acteur, beste actrice, beste acteur in een bijrol en beste actrice in een bijrol blank waren. Alle genomineerden binnen de categorie beste regisseur, waren mannen.

Na afloop van deze derde termijn kan Boone Isaacs in principe nog één termijn aanblijven als voorzitter. In de hele geschiedenis van de Oscar-academie is ze pas de derde vrouw in die functie en de enige Afro-Amerikaanse voorzitter.