Film noir-actrice Coleen Gray (92) is overleden

In de VS is actrice Coleen Gray gestorven. In de jaren 40 schitterde ze in verschillende films in het film noir-genre als "Kiss of death" en "Nightmare alley". Haar belangrijkste rol vertolkte ze in 1956 in "The killing", een film van Stanley Kubrick. Gray werd 92.

Gray werd in 1922 in de Amerikaanse staat Nebraska geboren. Aanvankelijk was ze actief in het theater. In 1944 werd ze door de grote filmstudio 20th Century Fox aangenomen en ging ze op het hoogtepunt van de film noir in verschillende films meespelen. Zo was ze te zien in "Kiss of death" van Henry Hathaway en "Nightmare alley" van Edmund Goulding, films die allebei in 1947 verschenen.

Haar belangrijkste rol volgde in 1956. Toen was ze te zien als Fay in "The killing", een film noir van Stanley Kubrick. Voorbij het hoogtepunt van het genre, verwaterde ook haar carrière. In de jaren die volgden speelde ze gastrollen in verschillende tv-series. Gray was drie keer getrouwd en laat twee kinderen na. Ze werd 92.