Gevonden vliegtuigraam lijkt verdacht veel op naaimachine

Vorige week spoelde op het Franse eiland Réunion een vliegtuigvleugel aan, vermoedelijk afkomstig van de verdwenen vlucht MH370. Dat onderzoek is nog volop aan de gang, maar in tussentijd heerst er op het eiland een brokstukkenkoorts. Nu zou er een vliegtuigraam gevonden zijn. Of is het een naaimachine?

Het nieuwe voorwerp dat de aandacht opeist, werd dinsdagmiddag door Bruno - een wandelaar - gevonden op het Franse eiland. Met de gevonden vleugel in zijn achterhoofd, overhandigde Bruno het ding aan de politie. 

Voorlopig wijst niets erop dat het gevonden voorwerp afkomstig is van een vliegtuig. "Er zijn wat gelijkenissen met een vliegtuigraam en het ding dat de zuurstofmaskers in een vliegtuig vasthoudt, maar dat is echt alles", zegt een politiebron aan ipreunion.com.

Foto's van het gevonden voorwerp werden al snel online gezet. Op internet wordt er vooral mee rekening gehouden dat het stuk afval niets meer is dan een onderdeel van een naaimachine.

lees ook