Griekse luchtverkeersleiders staken vanmiddag

Wie vandaag het vliegtuig naar Griekenland neemt, moet rekening houden met problemen bij het luchtverkeer. De luchtverkeersleiders in Griekenland zullen namelijk tussen 14 en 18 uur plaatselijke tijd (13 uur en 17 uur in België) het werk neerleggen.

Tijdens de actie zouden geen vluchten van en naar Griekenland kunnen plaatsvinden. De meeste internationale vluchten zijn verschoven, maar veel binnenlandse vluchten werden geannuleerd.

De luchtverkeersleiders staken omdat ze willen dat het Griekse parlement zich buigt over een wet die de Griekse luchtvaartautoriteit hervormt zodat die in overeenstemming wordt gebracht met de Europese regelgeving. Ze eisen ook extra personeel.

Als de politiek niet reageert, zullen er volgende volgende week nog stakingen volgen.