KSJ Herentals toch even op kamp na steekpartij

De leden van de KSJ in Herentals kunnen toch op kamp gaan. Dat hebben ze gisteravond te horen gekregen tijdens een infoavond. Daar kregen de leden van de jeugdbeweging en hun ouders meer informatie over de steekpartij van afgelopen weekend in Ochamps, in de provincie Luxemburg.

Een oud-leider sneed er de keel over van een andere leider. Die raakte zwaargewond, maar zijn toestand is stabiel. Het kamp werd in eerste instantie afgelast. Maar nu komt er een korter kamp.

“De leiding zal drie kampdagen organiseren, zonder overnachting”, zegt Nina Uyttersprot van de KSJ. Volgens de jeugdbeweging zijn de ouders zeer begripvol voor de situatie en vinden ze het moedig van de leiding dat zij toch nog een alternatief voor hun kinderen geregeld hebben.

De dader van de steekpartij had psychische problemen. Hij werd aangehouden en verschijnt vrijdag voor de raadkamer.