Lenny Kravitz doet "penisgate" tijdens Zweeds concert

De Amerikaanse rocker Lenny Kravitz heeft op het podium dé nachtmerrie van veel artiesten meegemaakt. Tijdens een concert in Zweden scheurde zijn broek recht in zijn kruis. Kravitz is evenwel blijven doorzingen. Achteraf doopte hij het incident op sociale media "#penisgate".
Sven Michiels - Photography

De "penisgate" gebeurde maandagavond tijdens een concert in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Tijdens de gitaarsolo in het nummer "American woman" probeert Kravitz te hurken, maar zijn broek wil niet mee. Op het internet circuleren verschillende filmpjes van het moment waarop zijn leren broek het begeeft, recht in zijn kruis. Pittig detail: ondergoed was voor Kravitz die dag blijkbaar overbodig.

Op sociale media regende het binnen de kortste keren reacties van stomverbaasde fans. Kravitz zelf hield het droogweg bij de hashtag #penisgate, naar analogie met de befaamde "nipplegate" van Janet Jackson tijdens de Superbowlfinale van 2004.

Aan #penisgate voegde Lenny Kravitz enkel de foto toe van een sms van Steven Tyler, de zanger van rockband Aerosmith. "Geen ondergoed en een piercing... dat heb je mij nooit laten zien", schrijft hij.