Ruth Beeckmans getroffen door hersenvliesontsteking

De stekende hoofdpijn waarmee actrice Ruth Beeckmans gisteren in het ziekenhuis is opgenomen, blijkt het gevolg van een hersenvliesontsteking. Dat meldt het productiehuis Shelter. De opnames van "Safety first: the movie" waaraan Beeckmans deelnam, liggen voorlopig stil.

Gisteren werd Ruth Beeckmans in allerijl in het ziekenhuis opgenomen met een stekende hoofdpijn. Vandaag laat productiehuis Shelter weten dat de actrice door een virale meningitis is getroffen, een vorm van hersenvlies­ontsteking.

Rond deze tijd was Beeckmans bezig met de opnames van "Safety first: the movie", de filmversie van de gelijknamige humoristische reeks. Die opnames zijn voorlopig stilgelegd.

“Wij zijn blij dat de dokters er snel bij waren en voor onze liefste Ruth het grootste gevaar geweken is", zegt regisseur Tim Van Aelst. "We wensen haar nu alle rust en beterschap toe en hopen dat ze snel naar huis mag om samen met haar gezin te kunnen bekomen van de afgelopen onzekere en onrustige dagen.”

Shelter beraadt zich de komende uren over het verdere verloop van de opnames, maar stelt de gezondheid van Beeckmans absoluut voorop. Het productiehuis zal de opnames pas hervatten als de actrice opnieuw gezond is verklaard.