Ryanair rondt kaap van 10 miljoen passagiers in juli

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair heeft vorige maand 10,1 miljoen passagiers vervoerd. Volgens Ryanair is het de eerste keer dat één luchtvaartmaatschappij in één maand tijd meer dan 10 miljoen passagiers vervoert.

Ryanair is de grootste lagekostenmaatschappij van Europa en vervoerde in juli 10,1 miljoen passagiers, een stijging met 11 procent in vergelijking met juli vorig jaar. "Dit is de eerste keer dat een luchtvaartmaatschappij in een kalendermaand meer dan 10 miljoen passagiers vervoert", meldt de luchtvaartmaatschappij op haar website.

Ryanair wijt die goede cijfers aan de lage tarieven die de maatschappij aanrekent en aan de vele vroege reserveringen.

Ook op wereldvlak is Ryanair een van de grote spelers in de luchtvaart. Vorig jaar vervoerde de maatschappij 86,370 miljoen passagiers. De grootste is Delta Airlines: de Amerikaanse maatschappij vervoerde in 2014 129,433 miljoen passagiers.