Stromae kondigt Amerikaanse tournee aan

Na bijna twee maanden radiostilte heeft Stromae weer van zich laten horen. Via sociale media heeft hij details over zijn Amerikaanse tournee gedeeld. In totaal geeft Stromae elf concerten in de VS en Canada. Slotstuk van die tournee wordt het optreden in de legendarische concertzaal Madison Square Garden in New York.
All rights reserved to Matthias Engels

Begin juni raakte bekend dat Stromae met onmiddellijke ingang zijn Afrikaanse tournee moest stopzetten om "acute medische redenen". Daardoor miste hij het optreden in Kigali, de hoofdstad van Rwanda, het geboorteland van zijn vader.

Enkele dagen later werd ook het Europese luik van zijn tournee geannuleerd. Alle optredens tot en met 2 augustus werden geschrapt. Stromae zag op die manier ook Lollapalooza, een van de grootste festivals in de VS, aan zijn neus voorbijgaan.

Via sociale media deelt Stromae nu zelf details over zijn Amerikaanse tournee. Die start op 12/9 in Miami. In totaal zal Stromae 11 concerten geven in de VS en zowel Franstalig als Engelstalig Canada. Sluitstuk van de tournee is de show op 1 oktober in Madison Square Garden. Geen enkele Belg stond eerder op het podium van die legendarische concertzaal.