Treinreizigers geëvacueerd na aanrijding in Zillebeke

Zowat honderd treinreizigers zijn vanmorgen geëvacueerd nadat hun trein een lichte aanrijding met een personenwagen had gehad. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.

Op de trein vielen geen gewonden. Twee inzittenden van de wagen raakten lichtgewond.

Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 9.30 uur. De trein die van Antwerpen naar Poperinge reed, kwam aan een overweg in Zillebeke, een deelgemeente van Ieper, in aanrijding met een auto. "De overweg heeft normaal gefunctioneerd. Het onderzoek moet uitwijzen wat er dan wel fout gelopen is", zegt woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel.

De honderd reizigers op de trein bleven ongedeerd. Zij zijn geëvacueerd met behulp van bussen. Gedurende enkele uren is het treinverkeer tussen Poperinge en Menen in beide richtingen onderbroken geweest, maar intussen rijden de treinen weer.