Werk Claude Monet voor het eerst te koop in België

Kunstgalerij Boon Gallery in Knokke-Heist pakt uit met een Belgische primeur door drie werken van de Franse impressionist Claude Monet te koop aan te bieden. In totaal worden er tijdens een verkoopstentoonstelling 30 exclusieve werken getoond. Geïnteresseerden moeten met vraagprijzen vanaf zes miljoen euro diep in de buidel tasten.

Boon Gallery toont dertig uitzonderlijke kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars zoals Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Fernand Léger, Paul Gauguin, Paul Delvaux, Rik Wouters, Rembrandt Bugatti, Alberto Giacometti, Serge Poliakoff en Charles Le Corbusier.

Met Claude Monet heeft de galerij een primeur beet, want nooit eerder werden werken van de Franse impressionist te koop aangeboden in ons land. Het gaat om "Vue de Dieppe", "La Seine à Bougival" en "Hiver à Giverny", allemaal werken die voor een bedrag tussen de zes en de tien miljoen euro de deur uit mogen.

Andere blikvangers zijn onder meer een bronzen beeld van een poema, gemaakt door Rembrandt Bugatti, de broer van de gekende autobouwer, en "La Conversation" uit 1942 van Paul Delvaux, dat nooit eerder getoond werd.

"Werken tegen correcte prijzen"

"Ik ben vier maanden bezig geweest om deze werken te verzamelen. We willen de werken, vaak uit privécollecties, aanbieden voor een goede, correcte prijs", aldus Christophe Boon. "Het belangrijkste doel is om onze galerij in Knokke, waar we nu twee jaar gevestigd zijn, op de kaart te zetten. Wij verwachten dan ook veel bezoekers en belangrijke kunstverzamelaars uit heel België."

De verkoopstentoonstelling begon alvast goed, want nog voor de opening verkocht Boon Gallery al een werk van Pierre-Auguste Renoir. De verkoopstentoonstelling loopt van 6 augustus tot 23 augustus.