17 doden bij aanslag op moskee in Saudi-Arabië

In Saudi-Arabië is vandaag een zelfmoordaanslag gepleegd in een moskee in het zuiden van het land. Volgens de staatstelevisie al-Ekhbariya zijn er 17 doden gevallen. De moskee bevindt zich vlakbij een kazerne van de veiligheidsdiensten. De aanslag was dan ook gericht tegen de politie.

In Saudi-Arabië heeft een man zichzelf opgeblazen in een moskee in de stad Abha, in het zuiden van het land. De moskee werd op het moment dat de bom ontplofte bezocht door politieagenten, zij waren waarschijnlijk het doelwit van de aanslag.

De moskee bevindt zich vlakbij het regionale hoofdkwartier van een speciale politie-eenheid en wordt daarom vaak bezocht door mensen van de veiligheidsdiensten.

Abha ligt in het zuidwesten van Saudi-Arabië, niet zo ver van de grens met Jemen. Toch is de aanslag in Abha opgeëist door de soennitische terreurgroep IS.

In mei zijn tientallen doden gevallen bij bomaanslagen tegen moskeeën van de sjiitische minderheid in het oosten van Saudi-Arabië. Die aanslagen werden toen opgeëist door de extremistisch-soennitische terreurgroep IS. De voorbije maanden zijn in het land honderden mensen opgepakt die verdacht worden van banden met terreurgroepen zoals Al Qaeda of IS.