22 jaar na autodiefstal heeft slachtoffer zijn auto terug

Het moet een telefoontje zijn geweest waarop hij niet meer had gehoopt. Toch kreeg de Zuid-Afrikaanse zakenman Derrick Goosen te horen dat hij zijn auto mocht komen ophalen. Diezelfde auto die was gestolen... in het jaar 1993.

De zakenman uit Pretoria kreeg dat telefoontje van politieman Kwakwa Ntokola. Volgens de krant "Beeld" werd de auto - die rondreed als taxi -  een tijdje terug onderschept omdat het motornummer was weggekrast. Agenten namen vervolgens de Toyota Corolla uit 1988 in beslag.

Agent Ntokola deed - met succes - de nodige moeite om het weggekraste nummer te reconstrueren. Op die manier kon hij de originele eigenaar van de wagen contacteren.

"Na een wasbeurt ga ik er onmiddellijk een rondje mee rijden", zegt die eigenaar in de Zuid-Afrikaanse pers. "De auto is nog in perfecte staat. Er is geen enkel onderdeel uit verdwenen. Ik kan het nauwelijks geloven, maar ik ben zo blij. De auto had een grote sentimentele waarde voor mij."

De man is de politie uitermate dankbaar. "We horen regelmatig negatieve dingen over de politie. Maar er zijn ook plichtbewuste mensen die hun job geweldig goed doen", besluit hij.

lees ook