"Nieuwe brokstukken van vliegtuig gevonden op Réunion"

De Maleisische onderzoekers op het eiland La Réunion hebben nieuwe brokstukken gevonden van een vliegtuig. Dat heeft minister van Transport Liow Tiong Lai gezegd. Het zou onder meer gaan om ramen en zetelkussens. Of de stukken toebehoren aan de vermiste vlucht MH370 moet nog worden onderzocht.
Eilandbewoners op zoek naar brokstukken.

Vorige week werd op het eiland in de Indische Oceaan ook al een vleugelflap aangetroffen van een vliegtuig. Dat brokstuk is volgens de Maleisische autoriteiten wel degelijk van de verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines. De Franse en de Australische overheid zijn voorzichtiger en noemen dat "heel waarschijnlijk".

Een zoekteam uit Maleisië dat naar La Réunion is gestuurd, heeft intussen nieuwe brokstukken gevonden. "Ons team heeft ons gezegd dat ze nog meer brokstukken hebben verzameld. We hebben die overgedragen aan de overheid in Frankrijk. Het gaat om ramen, zetelkussens en aluminiumfolie", zei minister Liow Tiong Lai, eraan toevoegend dat hij het wel degelijk heeft over kussens en ramen van een vliegtuig.

Onderzoek door de Franse autoriteiten zal moeten uitwijzen of de nieuwe brokstukken toebehoren aan de verdwenen Boeing 777. De Franse onderzoekers die actief zijn op La Réunion, hebben evenwel nog geen weet van nieuwe stukken, zo heeft het persagentschap AFP vernomen van een bron bij de onderzoekers.

Malaysia Airlines heeft intussen laten weten dat er morgenochtend in Peking een ontmoeting zal plaatsvinden met Chinese familieleden van vermisten van vlucht MH370. Het vliegtuig verdween op 8 maart 2014, toen het vliegtuig op weg was van Kuala Lumpur naar Peking. Er waren 239 mensen aan boord toen het een uur na het opstijgen verdween, onder wie 153 Chinezen.