"Veel BV's schoven hun werk met plezier aan de kant"

Van minstens 30 bekende Vlamingen een kaartje krijgen. Die loodzware opdracht kregen de Chiromeisjes van Opwijk van hun leiding. De tiptiens bleven niet bij de pakken zitten en ze schakelden de hulp in van Radio 2 Vlaams-Brabant. "Onze excuses aan de postbodes van Dourbes", klinkt het lachend bij onze radiocollega's.

Die excuses zijn op hun plaats, want Radio 2 heeft voor de Chiromeisjes enkele bevriende bekende Vlamingen gecontacteerd. "Ze schoven hun werk met plezier aan de kant om een leuk briefje te schrijven", zegt Fien Reekmans van Radio 2.

"Bart Peeters schreef zijn brief zelfs op z’n nieuwste cd en Urbanus maakte een tekening speciaal voor de chiromeisjes, En ook Nicole en Hugo, komiek Bert Gabriëls en Thuis-actrice Joy Anna Thielemans stuurden een persoonlijke kaart richting Dourbes, de plaats van het Chirokamp."

Ook vanuit politieke hoek werd meegewerkt aan de opdracht. Maggie De Block maakte tijdens de begrotingsonderhandelingen twee minuutjes vrij om een briefje te schrijven.

Als het van Reekmans afhangt, zijn de meisjes in hun opdracht geslaagd. "Wel verwachten we nu ook een kaartje terug vanuit Dourbes", zegt ze met een knipoog. Dat betekent allemaal extra werk voor de postbodes van Dourbes. "Namens Radio 2 wil ik mij bij hen excuseren."

lees ook