Acties veiligheidspersoneel in Zaventem voorlopig stopgezet

Het veiligheidspersoneel op Zaventem stopt voorlopig met acties. Na overleg tussen de vakbonden en de directie is er nog geen oplossing gevonden voor de problemen, maar de bonden zeggen dat ze wel vertrouwen hebben in de directie.

Het veiligheidspersoneel vreest dat de regering het veiligheidstoezicht aan een privé-bedrijf wil uitbesteden. Afgelopen week werden daarom stiptheidsacties gehouden. De veiligheidsagenten hielden extra strenge controles, onder meer net voorbij de veiligheidspoortjes. Maar al bij al viel de hinder voor de passagiers mee.

Vanmiddag was er overleg tussen directie en vakbonden. Dat heeft geen oplossing opgeleverd, maar de verstandhouding tussen beide partijen is wel zo groot dat de bonden hun acties voorlopig stopzetten. "Wij gaan het signaal geven aan de werknemer dat wij ze willen vertrouwen en gaan de acties stopzetten", zegt Thierry Vuchelen van de liberale bond.

Op tien september is er overleg met de bevoegde minister over het statuut van het veiligheidspersoneel. De vakbonden denken al na over eventuele latere acties.