Brand in kerk Ardooie zo goed als zeker aangestoken

De brand die gisteravond een voormalige parochiekerk in Ardooie volledig in de as legde, is zo goed als zeker aangestoken. Dat zegt burgemeester Karlos Callens (Open VLD). Nog tijdens de bluswerken gisteren zocht de politie naar mogelijke verdachten in de buurt.

De brand brak gisteravond even voor 20 uur uit en verspreidde zich razendsnel. Niemand raakte gewond, maar het gebouw is wel volledig verwoest.

De voormalige parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen werd in 2013 ontwijd en stond sindsdien leeg. Maar omwonenden en de politie hebben de voorbije maanden al verschillende keren vastgesteld dat jongeren en spelende kinderen het kerkgebouw waren binnengedrongen. Er werd ook al geregeld kattenkwaad uitgehaald. Zo werd in een berghok recent nog een kartonnen doos in brand gestoken.

Volgens burgemeester Callens is de brand dan ook vrijwel zeker aangestoken. Het vuur zou ontstaan zijn aan de gordijnen dicht bij het portaal van de kerk. Gisteren, nog tijdens de bluswerken, zocht de politie alvast naar mogelijk verdachte jongeren in de omgeving. Of dat ook iets heeft opgeleverd, is niet bekend.