Colin Farrell speelt mee in spin-off van Harry Potter

Colin Farrell gaat meespelen in een spin-off van de Harry Pottersaga. Dat meldt de filmwebsite The Hollywood Reporter. De Ierse acteur zal in de huid kruipen van tovenaar Graves. J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potterboeken, neemt het scenario voor haar rekening.

Farrell heeft in 2008 al laten verstaan dat hij graag deel zou uitmaken van het Potteruniversum. De spin-off van Warner Bros krijgt de titel "Fantastic beasts and where to find them". Ook Oscarwinnaar Eddie Redmayne speelt erin mee.

Farrell zal de rol vertolken van Graves, een tovernaar die Newt Scamander (Redmayne) ontmoet in Londen. Het verhaal draait vooral om Newts avonturen in de geheime wereld van de tovenarij.

De film speelt zich af lang voor de Harry Pottersaga begint. Alles gebeurt ongeveer 70 jaar voor Potter Newts handboek leest op school. Toch is de film geen echte prequel op de Potterreeks.

De regie is in handen van David Yates, die ook de laatste vier Potterfilms regisseerde. Niemand minder dan Harry Potterauteur J.K. Rowling zelf schrijft het scenario. Ze noemt het verhaal "een verlengstuk van het Potteruniversum dat voor de fans vertrouwd zal aanvoelen". De film zou in het najaar van 2016 in de zalen moeten komen.