Herrezen Linkerwoofer lokt 7.500 bezoekers op eerste dag

Op Linkeroever in Antwerpen zijn zowat 7.500 mensen afgezakt naar de eerste dag van Linkerwoofer. Het populaire festival was er na de tiende editie in 2013 om financiële redenen mee opgehouden, maar maakt dit jaar een comeback en dat meteen met een extra, derde dag erbij.

De eerste dag van het festival vandaag was met drie Belgische topnamen -Ostyn, Magnus en Arsenal- en een ticketprijs van 17 euro in voorverkoop een buitenbeentje. Voor vrijdag en zaterdag werd er immers geen voorverkoop georganiseerd, maar betaal je slechts een bijdrage van 5 euro aan de kassa. Op de affiche staan dan onder meer Daan, Mintzkov, Novastar, Admiral Freebee en Discobaar A Moeder.

De komst van Daan is best opmerkelijk, aangezien zanger Daan Stuyven na de vorige editie in 2013 nog in een mediarelletje verzeild raakte nadat de rest van zijn band het na een half uur voor bekeken had gehouden omdat hij te dronken zou zijn geweest. Stuyven beloofde onlangs nog het dit jaar helemaal te zullen rechtzetten.

Het mooie weer in combinatie met de skyline van Antwerpen als decor maakte van Linkerwoofer vandaag alvast een succes. Volgens organisator Stijn Doggen was het bezoekersaantal van 7.500 "het resultaat dat we beoogden en zelfs meer".