Johnny Depp en Alice Cooper brengen coveralbum uit

Acteur Johnny Depp, rockzanger Alice Cooper en Aerosmith-gitarist Joe Perry brengen op 11 september als Hollywood Vampires een album uit. Dat meldt Rolling Stone Magazine. Op de plaat staan klassiekers van onder meer Pink Floyd, Led Zeppelin en The Who. Ook Dave Grohl en Paul McCartney zijn op het album te horen.

Depp, Cooper en Perry waren al twee jaar bezig aan hun muzikaal project. Over een maand komt de eerste plaat uit. Het trio dook daarvoor in de studio met enkele grote namen: Paul McCartney, Dave Grohl, Slash, Joe Walsh, Brian Johnson (AC/DC) en Robby Krieger (The Doors). Op een filmpje is te zien dat het er olijk aan toegaat.

Op de plaat staan zowel covers van onder meer Jimi Hendrix, Pink Floyd en Led Zeppelin als enkele eigen nummers. In een van de liedjes is de stem van wijlen acteur Christopher Lee verwerkt.

Om te beslissen wie mocht toetreden tot het muzikale clubje, was er een simpele regel. "Je moest de rest van de groep onder tafel kunnen drinken", aldus Alice Cooper. De groepsnaam Hollywood Vampires verwijst niet toevallig naar een beroemd drinkgezelschap uit de jaren 70.