Leider onderzoeksteam MH370 overtuigd dat er op juiste plaats gezocht wordt

Het feit dat er resten van het toestel MH370 op het eiland Réunion zijn aangespoeld, versterkt het geloof dat er op de juiste plaats in de Indische oceaan naar het vermiste vliegtuig wordt gezocht. Dat heeft de Australiër Martin Dolan verklaard, die het onderzoeksteam naar het verdwenen vliegtuig leidt.

"We hebben er vertrouwen in dat we in het juiste gebied aan het zoeken zijn en we het toestel er zullen vinden", zei hij op ABC Radio. Volgens Dolan is ook een Australische onderzoeker aangesloten bij het team van experts dat in Toulouse het wrakstuk onderzoekt. Er wordt gehoopt dat dat onderzoek aanwijzingen zal opleveren over wat er met de vlucht is gebeurd en hoe het toestel is neergestort.

In de Indische Oceaan zoeken twee schepen met een onderwatersonar naar sporen van het vliegtuig. Er werd al ongeveer de helft van het zoekgebied van 120.000 vierkante kilometer afgespeurd. "We zetten onze zoektocht in dat gebied voort", verzekerde Dolan.