New Line Cinema haalt Freddy Krueger van onder het stof

De Amerikaanse filmstudio New Line Cinema werkt aan een remake van "Nightmare on Elm Street", de iconische horrorfilm van Wes Craven uit 1984. Dat meldt The Tracking Board, een gespecialiseerde website.
United Archives/IFTN

Slapen was het laatste wat tieners in 1984 wilden doen na het zien van "Nightmare on Elm Street". In die film worden enkele jongelui in hun dromen achterna gezeten door ene Freddy Krueger die hen zowel in hun slaap als in realiteit op gruwelijke wijze een kopje kleiner maakt.

Zowel de film als het personage Freddy Krueger (of kortweg Freddy) groeide doorheen de jaren uit tot een waar icoon in het horrorgenre. Er werden verschillende sequels gemaakt, net als strips, videospelletjes en zelfs een tv-serie. In 2010 maakte New Line Cinema een eerste keer een remake van de originele film. Die werd evenwel op barslechte kritieken onthaald.

Nu probeert de filmstudio het opnieuw, zo meldt The Tracking Board. Over de precieze verhaallijn is nog niks bekend, maar New Line Cinema zou het debacle van vijf jaar geleden achter zich willen laten en de originele film met deze remake meer eer aandoen.