Opera over leven en werk Steve Jobs in de maak

Het operahuis van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico werkt aan een opera over Steve Jobs, de overleden topman van Apple. De opera komt in 2017 op de planken.

De Santa Fe Opera heeft het nieuws van de opera over Steve Jobs gisteren bekendgemaakt. Componist Mason Bates neemt de muziek voor zijn rekening, Mark Campbell schrijft het libretto. "The revolution of Steve Jobs" zal de opera heten. Het wordt een kaderverhaal waarbij de terminaal zieke topman van Apple terugblikt op de gebeurtenissen en mensen die hem hebben gevormd en geïnspireerd. In 2017 wordt de opera voor het eerst opgevoerd.

Jobs overleed in 2011 aan de gevolgen van kanker. Halfweg de jaren 70 hielp hij mee het computerbedrijf Apple op te richten. In 1985 werd hij aan de kant geschoven, maar elf jaar later haalde Apple hem opnieuw binnen. Het betekende het begin van een succesverhaal dat onder meer de iMac, de iPod en de iPhone voortbracht.