Rapper Macklemore schrijft ode aan zijn dochter samen met Ed Sheeran

Rapper Macklemore verrast de wereld met een gloednieuw nummer over zijn dochtertje Sloane. "Growing up" gaat over zijn onzekerheden als vader. Macklemore werkte voor het nummer samen met zijn vaste kompaan Ryan Lewis en de Britse singer-songwriter Ed Sheeran.

Macklemore is eind mei voor het eerst vader geworden, van een dochter Sloane. De vaderrol en het nieuwe meisje in zijn leven zijn de inspiratiebron geworden voor het nummer "Growing up".

De Amerikaanse rapper vertelt in het lied openlijk over zijn angsten en verwachtingen. Op zijn website heeft hij een brief gepost waaruit blijkt dat hij enorm moest wennen aan het vaderschap. "Ik voelde me absoluut niet goed toen ik hoorde dat ik vader ging worden, maar nu is mijn dochter de liefde van mijn leven."

Niet enkel het thema van het nummer is opvallend. Ook de samenwerking met de Britse singer-songwriter Ed Sheeran komt er vrij onverwacht, al werkten de twee al samen voor "Same love". Sheeran had via Twitter laten weten dat hij een nieuw nummer had gemaakt samen met een andere artiest. "Growing up" werd enkele uren later gelanceerd via de Twitter. Het nummer is gratis verkrijgbaar.