Rechter dwingt Cosby tot verklaring onder ede

Bill Cosby wordt door een rechter in Los Angeles gedwongen om een verklaring onder ede af te leggen over het vermeende misbruik van een minderjarig meisje. De vrouw was op het moment van de feiten 15 jaar. Ze beweert dat Cosby haar eerst dronken heeft gevoerd en daarna seksueel heeft misbruikt in de Playboy Mansion.
MPI10/MediaPunch Inc.

Op het moment van de feiten in 1974 was het vermeende slachtoffer minderjarig. Daarom is het niet uitgesloten dat er voor deze feiten nog een rechtszaak komt tegen Cosby, ondanks de verjaringstermijn. Een verklaring onder ede kan dan worden gebruikt in strafrechtelijk onderzoek of een rechtszaak.

Cosby zal op 9 oktober onder ede vragen moeten beantwoorden van de advocate van de vrouw. Een week later wordt zij onder ede op de rooster gelegd door de advocaten van Cosby. Die noemen het verhaal "onwaar" en "lasterlijk".

In totaal zijn ruim 40 vrouwen intussen naar buiten gekomen met gelijkaardige verhalen over Cosby. De televisiester zou hen eerst hebben verdoofd en daarna seksueel hebben misbruikt.

Dit geval is een van de vier zaken die nog in behandeling is. Het merendeel van de vermeende feiten is al verjaard. Tot nu toe is Cosby nog voor geen enkel feit veroordeeld.