Staalgroep NLMK schrapt opnieuw banen in Wallonië

Het Waalse filiaal van de Russische staalgroep NLMK gaat opnieuw in de banen snoeien. De voorbije jaren stapelden de herstructureringen zich op en nu heeft NLMK ook een belangrijke Franse klant verloren.

Vorig jaar leed NLMK in ons land een verlies van 80 miljoen euro. Begin dit jaar hebben zowel het Russische moederbedrijf NLMK als de Waalse overheidsholding Sogepa een kapitaalverhoging doorgevoerd in het Belgische filiaal.

Volgens de beurskrant L'Echo heeft NLMK nu een contract verloren van de Franse klant Beautor. Daardoor zouden er 60 banen worden geschrapt in de Henegouwse vestiging in La Louvière en nog eens 15 tot 20 in Clabecq in Waals-Brabant.

De socialistische vakbond FGTB bevestigt het verlies van het contract en zegt dat dat leidt tot de sluiting van de vestiging van NLMK in Jemappes. Een tiental werknemers van die fabriek zullen aan de slag kunnen in Manage, maar volgens de FGTB hebben een vijftigtal anderen al elders een baan gevonden of zitten ze in een reconversieplan. 

Bij NLMK werken nu nog 500 mensen in La Louvière en 600 in Clabecq. Vorig jaar schrapte NLMK al eens 90 banen in Clabecq.