Stephen King bedenkt "campagneslogan" voor Donald Trump

In de aanloop naar het eerste debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten in de VS, krijgt Donald Trump "steun" uit onverwachte hoek. Niemand minder dan thrillerauteur Stephen King heeft een "campagneslogan" voor hem bedacht.
Stephen King.

Vannacht (onze tijd) vindt in de VS het eerste tv-debat plaats tussen tien kandidaten die voor de Republikeinen de nominatie voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar hopen binnen te halen. Eén onder hen is miljardair en enfant terrible Donald Trump.

Trump (kleine foto) veroorzaakte de voorbije weken flink wat commotie met een resem aangebrande uitspraken. Zo noemde hij Mexicaanse migranten die zonder papieren in de VS verblijven "criminelen" en "verkrachters". Die laatste stelling heeft Stephen King nu geïnspireerd tot een ironische campagneslogan.

"Wat denk je hiervan voor een campagneslogan voor Trump", schrijft de thrillerauteur op Twitter. "If you're white, you're all right! Any other hue, I don't trust you" (vrij vertaald: "Ben je blank, dan ben je ok. Elke andere kleur vertrouw ik niet.").

Met nog een andere tweet doet King er een schepje bovenop. "Donald Trump: there hasn't been a novelty act this annoying since Alvin and the Chipmunks" (vrij vertaald: "Donald Trump: de meest vervelende eendagsvlieg sinds Alvin and the Chipmunks").

Met zijn tweets vervoegt King het groeiende aantal bekende Amerikanen dat zich openlijk tegen de kandidatuur van Trump kant. Het is overigens niet de eerste keer dat hij zich negatief over Trump of andere Amerikaanse (Republikeinse) politici uitlaat op Twitter. Een bloemlezing:

lees ook