Tien vingers, tien tenen en de schoonheidsspecialiste

Heeft de baby tien vingers? Heeft de baby tien tenen? Zie ik er goed genoeg uit of bestel ik een styliste? Volgens de New York Times is die laatste vraag aan een opmars bezig aan het kraambed. De reden? Moeders willen er spik-en-span uitzien op foto's die even later op onder meer Facebook en Instagram staan.

Dankzij haar persoonlijke "glamourteam" kan Kate Middleton enkele uren na haar bevalling weer huiswaarts keren, maar niet alle vrouwen hebben die luxe.

Toch doen ze volgens de New York Times meer hun best om er zo goed mogelijk uit te zien. Met als gevolg dat schoonheidsspecialistes opduiken in verloskamers. Zij kunnen eenvoudig worden besteld via smartphone-apps zoals Glamsquad, Vensette en PRIV. Zij zien hun bestellingen de laatste maanden zienderogen stijgen.

"Een van onze klanten kreeg haar baby zes weken vroeger dan gepland. Zij heeft onze dienst dan gebruikt om haar in de verloskamer snel nog wat mooier te maken", zegt Jen Conroy Betts van PRIV.

"Waarom zou ik er niet zo goed mogelijk uitzien op die ene foto die ik aan iedereen laat zien? De allereerste foto van mijn kind?". Dat is volgens de uitbater van een New Yorks schoonheidssalon de hoofdreden waarom hun dienstverlening zo populair is bij nieuwe moeders.

Nog volgens de New York Times spelen ziekenhuizen in op de trend. Zo bewaren sommige verpleegsters een lijst met daarop contactgegevens van enkele schoonheidssalons in de onmiddelijke omgeving. 

Lisa Schavrien is zo iemand. "We krijgen vaak te maken met vrouwen die er een hele lange en lastige bevalling hebben opzitten. Zij willen er dan ook goed uitzien als er foto's worden genomen. En daar wil ik hen graag bij helpen", zegt de verpleegster.

lees ook