"Ik vind het heel raar allemaal wat mij nu overkomt"

De 21-jarige studente Babette Van Cleemput uit Mortsel postte enkele dagen geleden een Engelstalige cover van de K3-hit "Heyah mama" op YouTube. De sobere versie met begeleiding op de ukelele ging al snel druk rond op sociale media. "Ik vind het heel raar allemaal wat mij nu overkomt", reageert ze in de "Ochtendshow" op MNM.

Babette Van Cleemput is geen bekende naam, maar door het succes van haar K3-cover komt daar nu verandering in. De studente psychologie, die ambitie heeft als singer-songwriter, is danig onder de indruk van de positieve reacties op haar versie van "Heyah mama". "Het is heel raar allemaal. Het is heel snel gegaan ook", zegt ze op MNM.

De jonge zangeres postte haar video amper twee dagen geleden op YouTube. "Iemand die ik niet ken, heeft dat getweet naar Miguel Wiels, K3 en nog andere mensen. Dan heeft Miguel Wiels dat op zijn beurt getweet, daarna Peter Van de Veire, en zo is de bal aan het rollen gegaan", vertelt ze.

Hoe is ze op het idee gekomen om een Engelstalige versie te maken van een K3-hit? "Ik probeer vaak om nummers in een heel ander genre te steken. Dat vind ik heel leuk om te doen. Ik ben altijd al enorme fan geweest van K3 ook, vooral als kind, maar ik vind nog altijd dat die nummers goed in elkaar steken."

Van Cleemput bracht haar "Heyah mama"-versie live in de studio. MNM belde vervolgens voor een reactie naar Kristel Verbeke, de zwartharige zangeres van K3. "Ik vind het supermooi gedaan", zegt ze. "Babette kan ongelofelijk goed een sfeer neerzetten. Ze neemt het nummer onder handen, zet de tekst naar haar hand en brengt er echt iets van zichzelf in."

"Heyah mama" op ukelele in de studio van MNM:

De video die Babette op Youtube postte:

Vergelijk met het origineel van K3: