"Prison break" keert terug op het scherm

Er komt een nieuw seizoen van de tv-serie "Prison break". Dat heeft producent Fox aangekondigd. Hoofdrolspelers Wentworth Miller en Dominic Purcell doen opnieuw mee. Tussen 2005 en 2009 werden vier seizoenen van het gevangenisdrama uitgezonden.
AP2006
Dominic Purcell en Wentworth Miller in 2006.

"Prison break" was midden jaren 2000 een dikke hit bij ons. De twee laatste seizoenen werden echter minder gewaardeerd en in 2009 vond Fox het welletjes geweest. Na 6 jaar keert de serie nu terug voor zeker één seizoen van 10 afleveringen.

Hoofdrolspelers Wentworth Miller (Michael Scofield) en Dominic Purcell (Lincoln Burrows) nemen hun rollen opnieuw op. Dat is opmerkelijk, want in "Prison break: The final break", de film waarmee de reeks afscheid nam, sterft Michael Scofield. "De kijkers zullen een bevredigend antwoord krijgen op de vraag hoe het komt dat de personages nog in leven zijn", luidt het bij Fox daarover.

Wanneer de nieuwe "Prison break"-reeks op tv te zien zal zijn, is nog niet bekend. De laatste tijd worden er wel vaker populaire series opnieuw opgevist een aantal jaren na hun stopzetting. Zo was er recent de nieuwe reeks van "24" en is er een miniserie van "The x-files" in de maak.