Australisch luxehotel zet "geroosterde aboriginal" op het menu

"Geroosterde Marokkaanse aboriginal." Dat opmerkelijke gerecht kreeg een journalist in een luxehotel in de Australische hoofdstad Canberra geserveerd. Tenminste: dat is wat het menu liet uitschijnen.

Toen Liz Foschia van ABC News vanmiddag aan het lunchbuffet in het Hyatt Hotel in Canberra aanschoof, viel haar oog op een wel erg opmerkelijk gerecht. Eén van de schotels stond aangeprezen als "Grilled Moroccan Aborigine" ("Geroosterde Marokkaanse aboriginal"), zo laat ze via Twitter zien.

Een spelfout die kan tellen: het ging om een gerecht met aubergine, maar de maker van het menu had dat woord klaarblijkelijk met de oorspronkelijke bewoners van Australië verward. "Ongetwijfeld een unieke optie", reageert het 5 sterrenhotel met een kwinkslag via Twitter. Het bewuste bordje is intussen verwijderd.

lees ook