Belgen meest fier op hun bier

De reputatie van bier is in ons land beduidend beter dan in andere toonaangevende bierproducerende landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Brazilië. Dat blijkt uit een consumentenbevraging van AB InBev.

Naar aanleiding van de internationale dag van het bier maakt AB InBev de resultaten bekend van een consumentenbevraging. Daaruit blijkt dat bier zeer sterk verankerd is in onze cultuur. Sterker nog, de resultaten zeggen ook dat de Belg het meest trots is op zijn bier.

Topkwaliteit en natuurlijk karakter

Drie Belgen op de vier zijn ervan overtuigd dat onze bieren met toewijding en zorg gebrouwen worden en dat onze bieren natuurlijke grondstoffen bevatten. Slechts de helft van de Amerikanen en de Britten vinden dat hun bier een natuurlijk karakter heeft. In Brazilië is amper één op de drie overtuigd van de topkwaliteit van het Braziliaanse bier. Drie op de vier Belgen loven de kwaliteit van het Belgische bier.

Perfect, bij alles

Voorts vinden Belgen dat bier perfect gedronken kan worden bij elke gelegenheid.  Zo zegt drie op de vier mensen in ons land dat bier zowel thuishoort op café en op een feestje, als thuis of bij vrienden en familie. Brazilianen (59%), Amerikanen (53%) en Britten (50%) denken daar anders over.

Bier en gastronomie zijn volgens de Belgen ook geen tegengestelde begrippen meer. In de Verenigde Staten onderschrijft slechts de helft van de ondervraagden dat bier en eten goed samengaan. In Brazilië gaat slechts één op de drie hiermee akkoord. Bier drinken bij aperitiefhapjes, een maaltijd of dessert vinden zij eerder een vreemde combinatie.

Perfect voor iedereen

Volgens de Belg is het lang niet meer zo dat enkel mannen van bier genieten. Maar liefst 73% van de Belgen zegt dat zowel mannen als vrouwen volwaardige bierdrinkers zijn. De meerderheid van de Brazilianen, Amerikanen en Britten vindt dat ook, maar in die landen liggen de cijfers toch beduidend lager.