Jon Stewart: enkele van zijn "best f**king moments"

Van zijn kritiek op nieuwszenders CNN en Fox News tot de "gay experience" van de Britse prins Charles. Presentator Jon Stewart spaarde met zijn humor niets of niemand: van presidenten en mediafiguren tot schrijvers en acteurs. Enkele hoogtepunten uit "The daily show".
A2011

De oorlog in Irak werd door veel Amerikaanse media bekeken als een heldendaad. Jon Stewart stelt zich kritischer op en steekt de draak met het taalgebruik van politici, die de oorlog omschrijven als "Planting the seeds of democracy".

"Boobs can do that?"

"The daily show" wordt vooral bekeken door een links publiek. En hoewel hij ook met de Democraten lacht, neemt Stewart graag de Republikeinen onder vuur. Onlangs nog haalt hij presidentskandidaat Donald Trump door de mangel omdat die verontwaardigd was over een vrouw die borstvoeding wou geven.

Kritiek op nieuwszenders

Nieuwszenders CNN en Fox News zijn Stewarts favoriete schietschijf. Hij beschuldigt ze van sensatiezucht en het verspreiden van leugens. In 2012 staat hij in een politiek debat lijnrecht tegenover Bill O'Reilly van Fox News, die later ook te gast is in "The daily show". De twee hebben het in die uitzending over de discriminatie van zwarte Amerikanen.

"The best f**king news team"

Stewart doet geregeld een beroep op reporters ter plaatse. Hij noemt ze zijn "best f**king news team". Een hilarisch moment is wanneer één van zijn correspondenten in Londen verslag uitbrengt over de mogelijk homoseksuele ervaringen van de Britse prins Charles.

Niet altijd lachen

Lachen met de actualiteit en gevoelige thema's zijn dagelijkse kost in "The daily show". Maar soms gaat het er serieus aan toe. Bijvoorbeeld na de aanslag op een kerk in Charleston, waarbij 9 zwarten Amerikanen om het leven komen. Of vlak na de aanslagen van 11 september. Om een idee te geven over het leven in de gevangenis van Guantanamo roept Stewart dan weer de hulp in van Sesamstraat.