Republikeins presidentieel debat lokt recordaantal kijkers

Vierentwintig miljoen. Zoveel Amerikanen hebben het debat tussen de tien kandidaten voor de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar op tv gevolgd. Dat is een nieuw record.

Gisteravond vond in de VS het eerste en langverwachte debat plaats tussen de tien "populairste" kandidaten die een gooi doen naar de Republikeinse nominatie voor de presidentverkiezingen van 2016. Zoals verwacht stal enfant terrible Donald Trump de show met alweer een reeks opmerkelijke uitspraken.

Fox News, de organisator van het debat, laat weten dat liefst vierentwintig miljoen Amerikanen het verbale steekspel tussen de tien kandidaten op tv hebben gevolgd. Dat cijfer is ongezien. Ter vergelijking: een gelijkaardig debat in 2011 lokte "slechts" drie miljoen kijkers en het best bekeken debat ooit was tot gisteravond goed voor zeven miljoen kijkers.