Vader laat hoorimplantaat tatoeëren voor dove dochter

De tedere tatoeage. Het kon een album van Suske en Wiske zijn. Maar voor een Nieuw-Zeelandse vader is het realiteit. Uit solidariteit met zijn dochter schoor hij zich kaal en liet hij een "cochleair" apparaat tatoeëren.

Een cochleair apparaat is een implantaat dat geluid omzet in elektrische pulsen die de zenuwen van het binnenoor stimuleren. Op die manier krijgen dove of hardhorige mensen alsnog een geluidsindruk.

Charlotte kreeg haar eerste implantaat toen ze 4 jaar oud was. Een paar dagen geleden moest ze opnieuw onder het mes om ook haar andere oor een apparaat te geven. Omdat dat een nogal pijnlijke ingreep is, besloot haar vader om op dezelfde plaats een tatoeage te zetten. Naar verluidt ook geen pijnloze belevenis.

Charlotte zelf vindt het best "cool", zegt ze in een Nieuw-Zeelandse krant. Ook veel andere mensen zijn duidelijk gecharmeerd door papa's geste. De profielfoto van de man en zijn dochter, op Facebook, wordt de laatste dagen duchtig gedeeld.

Achterstand

Dove kinderen die een implantaat krijgen, hebben vaak al een taalachterstand opgelopen. Maar volgens haar moeder is Charlotte dankzij het implantaat uitgegroeid van een gesloten kleuter tot een heel levendig en sociaal meisje.

lees ook