Weergoden zijn gratis festival in Genk goedgezind

Het gratis muziekgebeuren Absolutely Free Festival heeft zijn start niet gemist. Meer dan 3.000 bezoekers zijn onder de ideale weersomstandigheden naar C-Mine in Genk afgezakt voor een groot dansfestijn van techno, house en elektronische muziek.

Het Absolutely Free Festival in Genk laat de bezoekers gratis binnen als ze minstens drie gebruikte batterijen inleveren. Ook op andere vlakken, zoals de energievoorziening, willen de organisatoren het meest milieuvriendelijke festival van Europa op poten zetten.

Een concept dat wordt gesmaakt door de bezoekers. Met meer dan 3.000 zijn ze vanavond naar C-Mine gekomen voor de openingsconcerten van buitenlandse headliners als techno-koningin Monika Kruse en Benjamin Damage. Daarnaast stond er lokaal talent op het podium als Faisal, MVMNT en Up High Collective.

Toen na een poosje de weergoden toch hun duivels ontbonden, deden de gebouwen van C-mine dienst als concerthal voor onder meer de jonge Limburgers van de formatie Gewelt. Een spetterende afterparty sluit straks de eerste dag van het Absolutely Free Festival af.