3.000 mensen lopen mee in Antwerp Pride Parade

In Antwerpen is in het kader van de Antwerp Pride een optocht door de stad gehouden. Meer dan 3.000 mensen stapten mee in de zogenoemde Antwerp Pride Parade. Voor het eerst nam een delegatie Antwerpenaren van allochtone origine aan de stoet deel.

Dit weekend vindt in Antwerpen voor de achtste keer de Antwerp Pride plaats, een meerdaags festival van de lokale holebi- en transgendergemeenschap. De centrale thema's zijn dit jaar China en kansarmoede bij holebi's.

Deze namiddag is een stoet door de stad getrokken, de Antwerp Pride Parade. Meer dan vijftig delegaties stapten mee, goed voor meer dan 3.000 deelnemers. Dat maakt van deze parade de grootste in de geschiedenis van de Antwerp Pride, zegt Wilfried Eetezonne van de organisatie. "We zijn heel blij dat dit jaar een aantal nieuwe groepen meestappen, zoals mensen van het allochtone netwerk Antwerpen en zoals vertegenwoordigers van Agoria, de grote werkgeversorganisatie."

"De LGBT-gemeenschap is eveneens een minderheidsgroep die met discriminatie te maken krijgt", zegt Mo Aarab, één van de afgevaardigden van het allochtone netwerk. "Vanuit onze allochtone achtergrond willen wij hen zeggen dat ook wij hen aanvaarden."

Helemaal vooraan in de stoet liepen de "rainbow cops" mee, agenten die zelf holebi of transgender zijn en oproepen tot meer verdraagzaamheid, ook bij ons.