"Er kwam bloed uit haar ogen en uit haar "weet ik veel""

Donald Trump, "enfant terrible" onder de Republikeinse presidentskandidaten, is niet welkom op een bijeenkomst van conservatieven in Atlanta. Een nieuwe seksistische uitspraak - deze keer over de vrouwelijke journaliste die hem tijdens het Fox-debat kritische vragen stelde - blijkt voor de conservatieve blog RedState een brug te ver. Daarbij bestempelde Trump de kritische ingesteldheid als hormonaal.

Tijdens het debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten stelde journaliste Megyn Kelly Trump enkele kritische vragen over eerdere seksistische uitspraken die hij had gedaan. Tijdens het debat kon Trump er zich nog met een kwinkslag vanaf maken, maar blijkbaar kon hij zoveel kritische zin maar matig appreciëren. "Je kon zien dat er bloed uit haar ogen of uit haar "weet ik veel" kwam", zei hij achteraf op de Amerikaanse nieuwszender CNN.

"Ik heb geprobeerd om Donald Trump een zo groot mogelijk forum te geven voor zijn campagne", reageert Erick Erickson van de conservatieve nieuwblog RedState.com. Maar deze laatste uitspraak van Trump bestempelt hij als onwelvoeglijk. Gevolg: Donald Trump is niet meer welkom op de samenkomst RedState Gathering in Atlanta.

Nochtans is hij geliefd bij veel conservatieve Amerikanen. "Hij is geen beroepspoliticus en staat bekend als recht voor de raap. Hij appelleert aan de woede bij de Republikeinse basis en komt uit voor zijn mening over taal van onderwerpen", zegt Erick Erickson tegen CNN. "Maar er zijn grenzen die je niet overschrijdt, zelfs als je geen beroepspoliticus bent en recht voor de raap bent. Welvoeglijkheid is één van die grenzen."

Persoonlijk kan Erickson Trump wel appreciëren. "Maar ik wil wel niemand op het podium die een vijandige vraag van een vrouw in eerste instantie wijt aan iets hormonaals."